KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

"helyi termék" címkéhez tartozó bejegyzések

Klímavédelmi standunk a gödi termelői piacon

Egyszerűen élni jó! c. kiállítással a gödi Kincsem Park udvarán, a helyi termelői piacon jelentünk meg október első szombatján. A standdal az volt a célunk, hogy a hétköznapok során is egyszerűen kivitelezhető, gyakorlatias alternatívákra hívjuk fel a figyelmet. Arra ösztönöztük a helyi és térségi lakosokat, hogy kisebb-nagyobb változtatásokat kipróbálva, vállalva környezetkímélőbb módon éljenek. A tudatos […]

Tovább »

Palántabörze a III. Váci Zöld Fesztiválon

Palántabörze mindazoknak, akik palántához szeretnének hozzájutni, csereberélni, legyen szó zöldség, szobanövény, fűszernövény palántáiról, dugványairól. Időpont és helyszín: 2025. április 27. vasárnap, 13 órától 16.30-ig, Vác, Március 15. tér Kérjük, hogy amennyiben palántát szeretne hozni a rendezvényre, úgy jelezze részvételi szándékát 2025. április 25. péntek 12 óráig a magosfa(kukac)magosfa(pont)hu, vagy a 06 20 984 3946-os telefonszámon. […]

Tovább »

Bevezetés a fermentálás világába – Szilágyi Krisztina előadása a III. Váci Zöld Fesztiválon

Szilágyi Krisztina vagyok, biológus, agroökológiai szemléletű kertész, egy Pest megyei kis közösségi mezőgazdaság, a Terápiás Kert gazdája. Egyre divatosabb és vonzóbb a fermentálást, és sokan szeretnének belevágni, csak eddig „nem volt alkalom/lehetőség/egyedül nem megy/bizonytalan vagyok/”… és még számos oka lehet. Ezzel a workshoppal most megpróbálunk kimozdulni a komfortzónából, és egy új tudást megalapozni! A fermentálás […]

Tovább »

Egészséges ételek helyi gazdáktól – akciók a bio- és helyi termékekért

„Egészséges ételek helyi gazdáktól” jelszóval 2018. október 27-én Vác belvárosában, november 9-én a váci piacon népszerűsítettük a bio- és a helyi termékeket. Magosfás standunkon többféle helyi termék kóstolójával, totóval, szórólapokkal és beszélgetésekkel vártuk az érdeklődőket.   A két esemény nemzetközi kampány részét alkotja, amelyben 7 európai ország civil szervezetei működnek együtt a környezetkímélő gazdálkodás, helyi […]

Tovább »

Bio- és környezettudatos gazdálkodási képzés a Börzsöny, Dunakanyar térségében

A Magosfa Alapítvány szakértők bevonásával ingyenes bio- és környezettudatos gazdálkodási képzést szervez kismarosi oktatóközpontjában. Várjuk mindazok jelentkezését elsősorban a Dunakanyar bal partja és a Börzsöny térségéből, akik gazdálkodnak, vagy ezen a területen szeretnének tevékenykedni a közeljövőben, és érdekli őket a környezettudatos, illetve a biogazdálkodás elméleti háttere, gyakorlati megoldások, tapasztalatok, értékesítési lehetőségek. Az 5×1 napos, gyakorlatias […]

Tovább »

Helyi termékes képzés, leendő helyi termelőknek

(A helyek beteltek, ezért sajnálattal, de jelentkezést már csak várólistára tudunk elfogadni.) Helyi termék előállításában gondolkozik? Vagyis olyan mezőgazdasági, illetve kézműves termék készítésében, amelyet elsősorban helyben megtermelt, vagy összegyűjtött alapanyagból, helyben, kisüzemi körülmények között állít elő, és elsősorban a térségben értékesít? Úgy érzi, hogy nincs elég információja a helyi termék előállításához, a vállalkozás elindításához? Szeretne […]

Tovább »