KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

Klímavédelmi standunk a gödi termelői piacon

Egyszerűen élni jó! c. kiállítással a gödi Kincsem Park udvarán, a helyi termelői piacon jelentünk meg október első szombatján.

A standdal az volt a célunk, hogy a hétköznapok során is egyszerűen kivitelezhető, gyakorlatias alternatívákra hívjuk fel a figyelmet. Arra ösztönöztük a helyi és térségi lakosokat, hogy kisebb-nagyobb változtatásokat kipróbálva, vállalva környezetkímélőbb módon éljenek. A tudatos fogyasztástól kezdve, az energiatakarékosságon át a környezetkímélőbb közlekedésig számos témakört és tevékenységet mutattunk be az érdeklődők számára.

Szórólapokon, roll-upokon kívül szolár kütyükkel, klímatotóval és szélkerék-hajtogatással vártuk a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A gödi helyi termelői piacon való megjelenésünk a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség felkérésére történt. A Szövetség is részt vesz a „Városok és helyi önkormányzatok közösen a fenntartható célokért és a klímaigazságosságért” című nemzetközi projektben. A program az Európai Klímaszövetség vezetésével valósul meg, 11 ország – köztük Magyarország – részvételével, “Élni egyszerűen jó!” mottóval. A projekt honlapja: www.overdeveloped.eu