KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

"környezeti nevelés" címkéhez tartozó bejegyzések

Ajánld idén SZJA 1%-odat a Magosfának

Idén is köszönettel fogadjuk a személyi jövedelemadó, vagyis az SZJA 1%-os felajánlásokat. Csupa jó célokra fordítjuk: a Kismagos oktatóközpont fejlesztésére, mindenekelőtt az oktatóépület felújítására; környezeti nevelési tevékenységekre, így többek között Kicsik és nagyik programokra, valamint szemétszedési akciókra (dunai, váci munkákra).                 Ha nem ismersz bennünket, akkor bízunk benne, […]

Tovább »

Idén kerteztünk a Föld napján

A háttér egy történelmi kert és egy múzeummá vált kastély szobája volt. A téma és tevékenység ugyanaz: természet- és környezetismeret, valamint fenntarthatóság

Tovább »

Próbaképzésen vettünk részt Csehországban

Az Óriás-hegység keleti részén található völgyben fekvő falu 400 éves hársfája mellett ismerkedtünk a helyi történelemmel, valamint a klímaváltozás elkerülésére, illetve az alkalmazkodáshoz kialakított fejlesztésekkel.

Tovább »

Apáczai utódai (Biomimikri tanulmányút)

Bármerre néztünk, messzire elláttunk. Minden zöld, mindenhol víz, e kettőt szakítják meg a bordós színű téglákból épített házak, na meg a szélkerekek. Amikor Apáczai ott járt, legfeljebb szélmalmokat láthatott. Igen, igen: Hollandiában jártunk!

Tovább »

Már online is kitölthető!

  Kevesebb papír, kevesebb fénymásolás, elérhetőség néhány gombnyomásra! Bővült online felhasználható tananyagaink kínálata.

Tovább »

Alaposan felkészültünk a télre

„Mondjátok csak, hol láttok itt öregeket!?” – kérdezte egy vidám, ősz hajú, mosolygós szemű, beszédes néni, amikor köszöntöttük a foglalkozás résztvevőit. Persze, a többiek is egyetértettek vele.

Tovább »

Három nap a fenntarthatóság jegyében

Mit tehetsz a klímaváltozással kapcsolatban? Foglalkoztatnak a globális klímaigazságosság kérdései, az éghajlat- és az ökoszisztéma változások közötti kapcsolat? Szeretnél tényleg környezettudatosan élni és gondolkodni?

Tovább »

Diákok történetei a klímaváltozásról

  Van, aki rajzolt, van, aki történetet írt. Van, aki ppt előadást állított össze, van, aki filmet forgatott. Van, aki zenét választott aláfestésként, van, aki saját szavaival mondta el. Van, aki feliratot készített, van, aki képregényt. Van, aki magyarul mutatja be, van, aki angolul. Egy közös van bennük: a „Változtass a történeten!” című projektünk keretében […]

Tovább »