KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

"környezeti nevelés" címkéhez tartozó bejegyzések

Gyere el az első online BioLearn konferenciára!

A természettől sok mindent el tudunk tanulni, ezt biomimikrinek hívjuk. Októberben megmutatjuk, hogyan használhatják pedagógusok és környezeti nevelők a BioLearn projekt során létrehozott tananyagokat, hogy továbbadhassák ezt a csodát tanítványaiknak is.

Tovább »

Kipróbáltuk a Biomimikri napot!

Három iskola, három nap, három módszer. Összesen 345 gyerek, 22 tanár és 26 nyolcadikos segítő. 10 Biomimikri történet 11 feladatát játszottuk el. 166 gyerek feltalálóvá is vált: a kiválasztott élőlények megfigyelése után 30 „biotalálmány” tervein dolgoztak.

Tovább »

„Tanuljunk a természettől!” (BioLearn) műhelymunka a Füvészkertben!

Mi az összefüggés a jégmadár és a japán szuper-expresszek között? El tudunk-e törni egy tojást a tenyerünkkel? Lehet-e valami színes festékanyag nélkül? A fenti kérdések mind a biomimikri témakörébe tartoznak. Ez a – fenntarthatóságot is szem előtt tartó – tervezési módszer a természettől kölcsönöz ötleteket. Több tudományterület eredményeit és módszereit is felhasználja, az oktatásban is […]

Tovább »

Környezeti nevelő alapismeretek képzés

(A képzés betelt, köszönjük a jelentkezéseket!) Bár a környezeti nevelő, mint hivatalos szakma nem létezik még Magyarországon, más európai országokban már van erre példa, vagy már megkezdődött az erre való felkészülés. Lehetőséget szeretnénk adni hazánkban is azok számára, akik elindulnának ezen az úton, ezért képzést szervezünk.

Tovább »

Az elmúlt 20 év termése – Magosfás kiadványok

Idén 20 éves a Magosfa Alapítvány. A születésnap mindig jó alkalom arra, hogy visszanézzünk, és leltárt készítsünk arról, mi minden mutatja, hogy tettünk ezt-azt ezen hosszú időszak alatt. Mi is összeállítottunk egyet. Ezúton adjuk át nektek környezeti nevelési és ökoturizmus témájú nyomtatott és online kiadványaink gyűjteményét.

Tovább »

II. Váci Zöld Fesztivál, 2023. szeptember 09.

A Váci Zöld Fesztivált azzal a céllal szervezzük, hogy lehetőséget adjunk a zöld szolgáltatások, termékek és a helyi termelők, kézművesek portékáinak bemutatására egy sokszínű, vidám rendezvény keretén belül. Számos izgalmas program vár rád, úgy mint lekvárverseny (kóstolás), előadások, gyerekeknek szóló mesés műsor, népi játékok “parkja”, mutáns bringabemutató, Dunavirág Vízibusz, civil szervezetek standjai, tombola, és még […]

Tovább »