Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

Energiahatékonyság, energiatudatosság

Az Ipolymente-Börzsöny Natúrpark Egyesület “Fogjuk meg az energiát! – energiatudatossági szemléletformáló programsorozat a Dunakanyar lakosságáért” c. pályázati projektjének ezen oldala egyrészt röviden bemutatja a pályázat keretében megvalósuló tevékenységeket. Másrészt összefoglalja mindazt a szakmai tudást, amely segíti a kedves olvasót abban, hogy saját életében energiahatékonysági lépéseket tegyen meg, ismerete bővüljön a témában.

A pályázat végrehajtásában a Magosfa Alapítvány is részt vesz, mint pályázati partnerszervezet.

Az Ipolymente-Börzsöny Natúrpark Egyesület az Innovációs és Technológiai Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív programokért Felelős Államtitkársága KEHOP 5.4.1. Szemléletformálási programok című pályázati kiírása keretében Európai Uniós támogatást nyert el. A támogatás összege: 4 999 000 forint. Támogatás intenzitása: 100%. Megvalósítás: 2019. szeptember 1. és 2021. augusztus 31. között. Azonosító szám: KEHOP-5.4.1-16-2016-00067.

Dunakanyar

Projektünk célja, hogy a Dunakanyarban és környékén élőket segítsük egy energiatakarékosabb életforma kialakításában, ehhez nyújt segítséget aloldalunk.

  • Háztartási energiatakarékosági praktikák

Itt talál konkrét tippeket, hogy saját háztartását, életmódját fenntarthatóbbá tehesse. Olyan apróbb lépésekkel például, mint a közlekedési szokásainak megváltoztatása, hulladék kezelés, vagy a fűtés.

  • Szakanyagok és megtérülésszámítások

További információkat találhat energiatakarékossággal kapcsolatban itt. Segítünk egy helyen minden felmerülő kérdésre választ adni.

  • Hazai jó gyakorlatok és link gyűjtemény

Hazánkban mára több nagyobb szervezet, cég segíti a lakosságnak az energiatudatosodását, és ehhez nyújtanak sokoldalú részletes segítséget, ezeket szedtük össze itt.

  • Projekt információk

Láthatóvá tesszük az Ipolymente-Börzsöny Natúrpark Egyesület és a Magosfa Alapítvány együttműködésében született pályázati projektünket itt.

  • 10 alkalmas Magvető Kampány

2021. június végén a lakosság bevonásával útnak indítjuk a 8 héten át tartó Magvető kampányunkat.