KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

Energiahatékonyság, energiatudatosság

Széchenyi 2020 - KEHOP pályázat logo - Magosfa

Széchenyi 2020 – KEHOP pályázat logo – Magosfa

Az Ipolymente-Börzsöny Natúrpark Egyesület „Fogjuk meg az energiát! – energiatudatossági szemléletformáló programsorozat a Dunakanyar lakosságáért” c. pályázati projektjének ezen oldala egyrészt röviden bemutatja a pályázat keretében megvalósuló tevékenységeket. Másrészt összefoglalja mindazt a szakmai tudást, amely segíti a kedves olvasót abban, hogy saját életében energiahatékonysági lépéseket tegyen meg, ismerete bővüljön a témában.

A pályázat végrehajtásában a Magosfa Alapítvány is részt vesz, mint pályázati partnerszervezet.

Az Ipolymente-Börzsöny Natúrpark Egyesület az Innovációs és Technológiai Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív programokért Felelős Államtitkársága KEHOP 5.4.1. Szemléletformálási programok című pályázati kiírása keretében Európai Uniós támogatást nyert el. A támogatás összege: 4 999 000 forint. Támogatás intenzitása: 100%. Megvalósítás: 2019. szeptember 1. és 2021. augusztus 31. között. Azonosító szám: KEHOP-5.4.1-16-2016-00067.

Dunakanyar

Dunakanyar

Projektünk célja, hogy a Dunakanyarban és környékén élőket segítsük egy energiatakarékosabb életforma kialakításában, ehhez nyújt segítséget aloldalunk.

  • Háztartási energiatakarékosági praktikák

Itt talál konkrét tippeket, hogy saját háztartását, életmódját fenntarthatóbbá tehesse. Olyan apróbb lépésekkel például, mint a közlekedési szokásainak megváltoztatása, hulladék kezelés, vagy a fűtés.

  • Szakanyagok és megtérülésszámítások

További információkat találhat energiatakarékossággal kapcsolatban itt. Segítünk egy helyen minden felmerülő kérdésre választ adni.

  • Hazai jó gyakorlatok és link gyűjtemény

Hazánkban mára több nagyobb szervezet, cég segíti a lakosságnak az energiatudatosodását, és ehhez nyújtanak sokoldalú részletes segítséget, ezeket szedtük össze itt.

  • Projekt információk

Láthatóvá tesszük az Ipolymente-Börzsöny Natúrpark Egyesület és a Magosfa Alapítvány együttműködésében született pályázati projektünket itt.

  • 10 alkalmas Magvető Kampány

A lakosság bevonásával 2021. augusztus közepén útnak indítjuk a 8 héten át tartó Magvető kampányunkat.

Pályázatunk keretében olyan energiatudatossági szemléletformálást végzünk a Dunakanyarban, amely a kezdeti lelkesedés után is megállja a helyét a klímaváltozás problémái miatt. Kisebb életformáló tanácsokkal és feladatokkal felpezsdítve adnánk át egy gondolatnyi magot, amit, ha rendszeresen gondoznak gyümölcsöző változásokat hozhat létre. Nem csak egy ember életében, hanem több generáción keresztül. Ösztönözve arra, hogy megszerzett tudását híresztelje, környezetét is bevonva új zöld szemléletébe. Minden egyes kis zöld mag újabb lehetőségeket és gondolatszikrákat gerjeszt.

Tíz fő témát érintünk. Az adott témáról megjelenítünk egy rövid tájékoztatót, majd a cikk végén egy gyakorlati feladatleírást adunk a megvalósításhoz. Akár lakásban vagy kertes házban él az ember, mindig tehet valamit a környezetéért.