KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

Egészséges ételek helyi gazdáktól – akciók a bio- és helyi termékekért

“Egészséges ételek helyi gazdáktól” jelszóval 2018. október 27-én Vác belvárosában, november 9-én a váci piacon népszerűsítettük a bio- és a helyi termékeket. Magosfás standunkon többféle helyi termék kóstolójával, totóval, szórólapokkal és beszélgetésekkel vártuk az érdeklődőket.

 

A két esemény nemzetközi kampány részét alkotja, amelyben 7 európai ország civil szervezetei működnek együtt a környezetkímélő gazdálkodás, helyi élelmiszerek népszerűsítéséért. A kampány hazai tevékenységeit a Magyar Természetvédők Szövetsége koordinálja. Tagszervezeteivel az ősz folyamán számos helyszínen főzőklubokat, akciónapokat szerveztek, és részt vettek a „Good food good farming” – Egészséges étel helyi gazdáktól nemzetközi akciónapon is okt. 27-én.

 

Alapítványunk a kampány keretében a két akción kívül október 6-án, a Kismagos oktatóközpontban főzőklubot tartott. Többek között azért, hogy a helyi gazdáktól való beszerzést népszerűsítsük. A környéken beszerzett alapanyagokból, tájjellegű recept alapján készítettük el az ételeket, a főzőklub résztvevőivel közösen, valamint helyi termékes bemutatót is rendeztünk.

További infó: Kelemen Zoltán, magosfa(ami kell)magosfa(pont)hu, 06 20 984 3946

 

A fenti tevékenységek az Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatóságának anyagai támogatásával valósulnak meg. A rendezvényeken elhangzottakért a szervezők felelnek, az nem tükrözi a támogató álláspontját.