KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

Helyi termékes képzés, leendő helyi termelőknek

Helyi-termék-1

(A helyek beteltek, ezért sajnálattal, de jelentkezést már csak várólistára tudunk elfogadni.)

Helyi termék előállításában gondolkozik? Vagyis olyan mezőgazdasági, illetve kézműves termék készítésében, amelyet elsősorban helyben megtermelt, vagy összegyűjtött alapanyagból, helyben, kisüzemi körülmények között állít elő, és elsősorban a térségben értékesít? Úgy érzi, hogy nincs elég információja a helyi termék előállításához, a vállalkozás elindításához?

Szeretne szakértőket, vagy helyi termelőket megismerni, akik tapasztalataikkal tudják segíteni az Ön terveinek megvalósítását, a felmerülő problémák megoldását? Szeretne hasonló érdeklődésű személyekkel találkozni, akikkel később együtt gondolkozhat, tervezhet, segíthetik egymás munkáját?

Várjuk a Magosfa Alapítvány ingyenes, 5×1 napból álló képzésére, amelyet a témában jártas, neves szakértők tartanak!

A képzés során hozzájut mindazokhoz az információkhoz, amelyek segítik a tervezésben, a vállalkozás elindításában, helyi termék előállításában. Így az előadások témakörét többek között helyi termék előállításának vállalkozási formái; fogyasztói trendek és elvárások; marketing alapismeretek; jogszabályi környezet; élelmiszerrendszerek és élelmiszerhigiénia alkotják. Ugyanakkor törekszünk arra, hogy a képzés gyakorlatias, közvetlen és interaktív legyen, ezért az előadások mellett szakértők, helyi termelők részvételével fórumot, kiscsoportos tervezési munkát, együttgondolkodást is tervezünk, valamint a 4. képzési napon tanulmányútra megyünk helyi termelőkhöz a Dunakanyar térségében. Végül a képzés résztvevői fakultatívan részt vehetnek 2017 március végén az ötnapos csehországi tanulmányúton, amelynek célja szintén a helyi termékes tapasztalatok megismerése.

Helyi-termék-5A képzés szeptember 19-i héten indul, és 5 héten keresztül minden héten 1-1 képzési napot tartunk. A képzés pontos időpontjait a résztvevőkhöz igazítjuk – ezzel kapcsolatos kérdésünk a jelentkezési lapon szerepel.

A képzés szorosan illeszkedik a Magosfa Alapítvány „Helyi termék – közös érték” programjába, amely 2006 óta segíti a Dunakanyar bal partján és az Alsó-Ipoly mentén a helyi termelőket, a helyi termékek előállítását és népszerűsítését.

Épp ezért jelentkezőket elsősorban a Dunakanyar bal partjáról (Vác-Szob) és az Alsó-Ipoly mentéről (Szob-Bernecebaráti) várjuk.

 

A képzés ingyenes, a Magosfa Alapítvány biztosítja a képzés infrastruktúráját, az oktatási anyagot, a résztvevők ellátását, a két tanulmányút költségeit (szállás, ellátás, utazás). A résztvevőknek egyedül a képzésre való eljutás költségét kell állniuk.

A képzés helyszíne: Kismagos Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Központ, Kismaros, Láng u. 4.

helyitemeklogoJelentkezni 2016. augusztus 30-ig, keddig a cikk végén szereplő jelentkezési lap kepzes@magosfa.hu, vagy 2601, Vác, Pf. 130. címre való visszaküldésével lehet. A képzésről a részletes információkat (pl. pontos időpontok, részletes tematika) szeptember 2-ig megküldjük a résztvevőknek.

További információ: Kelemen Zoltán, kepzes@magosfa.hu, vagy (27) 375 450 és (20) 984 3946

A képzést az „Oktatás a fenntartható vidékért” című, cseh-magyar-szlovák Erasmus+ pályázati projekt keretében valósítjuk meg. Azonosító száma: 2015-1-CZ01-KA204-013845

Az Európai Bizottság támogatást nyújtott a képzés költségeihez. Ez a közlemény a szerző nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásért.

EU flag-Erasmus+_vect_POS

 

Jelentkezési lap word és pdf formátumban:

Helyi-termékes-képzés-jelentkezési-lap-word

Helyi-termékes-képzés-jelentkezési-lap-pdf