KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

Újabb net-fürkészekkel bővült a gyűjtemény

Volt már úgy, hogy elterveztél valamit, aztán az élet közbeszólt, és teljesen mást kellet csinálnod? Velünk is ez történt. Nem terveztük, de jó lett.

Már többször hírt adtunk legújabb projektünkről, melyet a Baptista Szeretetszolgálat által kiírt, „Nincs B terv!” felhívásra adtunk be „Fogyasztó kúra – Kiadvány és képzés a fenntartható fogyasztási tudatosság növelésére” címmel. Eredetileg úgy terveztük, hogy a címben említett kiadványunk megújítása után pedagógus továbbképzést tartunk. Ez lett volna tavasszal, március végén, április elején. Aztán jött a vírus és a karantén, szóval esélyünk nem volt arra, hogy akár meghirdethessük. Persze, lehetett volna online, csakhogy egy gyakorlatokon alapuló képzést, amelyben főleg kiscsoportos feladatok vannak, elég nehéz a kamera előtt ülve megtartani. És arról sem feledkezhettünk meg, hogy a célcsoportnak most kisebb gondja is nagyobb annál, minthogy továbbképzésen vegyen részt.

Szerencsénkre rugalmas volt a pályáztató, és áprilisra kiderült, hogy más, a projekt tartalmához illeszkedő tevékenységgel ki lehet váltani az elmaradt találkozókat, képzéseket. Már csak egy jó ötlet hiányzott! Ami persze ott hevert az orrunk előtt: megújuló modulgyűjtemény, megújuló – modulokat tartalmazó – honlap, és online oktatás. Ugye így már egyszerű!?

Így történt, hogy a migaproject.hu honlap 8 új net-fürkésszel (angolul: webquest) bővült. Ezeket a „Fogyasztó kúra” című modulgyűjteményből válogattuk ki és alakítottuk át a honlap szerkezetének megfelelőre. Reméljük, elnyeri a kedves olvasók tetszését!

Projektünkről itt olvashat többet!

A projektet a Baptista Szeretetszolgálat „Nincs B-Terv! Mindenki számára nyertes stratégiák és kis lépések a klímaváltozásra gyakorolt nagy hatás érdekében” elnevezésű projektjének keretében támogatja.

Ezúton is köszönjük a támogatást!

 

Képek forrása: https://pixabay.com