KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

Felújítottuk a Fogyasztó kúrát!

No nem túlsúllyal küzdünk, hanem fenntarthatósági modulokat tartalmazó kiadványunkat adtuk ki ismét, miután néhány adatot aktualizáltunk, néhány modul feladatait felfrissítettük.

Tavaly novemberben indult az a projektünk, mely a Baptista Szeretetszolgálat által kezelt, „No planet B!” című pályázaton nyert. Ennek keretében elsőként a 2010-ben kiadott, „Fogyasztó kúra – Környezeti nevelési modulgyűjtemény a fenntartható fogyasztásról” című kiadványunk átdolgozása és kinyomtatása készült el.

Az elmúlt 10 év alatt sokat használtuk magunk is a kiadvány moduljait és többször újra kellett nyomtatni, akkora volt az érdeklődés iránta. Képzéseinken lelkes pedagógusok vettek rész, akik szintén beemelik a modulokat tanóráikba. Mostanra viszont néhány adat elévült, ideje volt aktualizálni, a használat során pedig némely modulról kiderült, hogy bizony változtatni kellene a feladatokon. A legégetőbb változtatásokra kaptunk most támogatást. Így a legfrissebb adatok kerültek az „Ökolábnyom, avagy mennyi jut a tortából” című modul kártyáira, melyek alapján az egyes országok ökolábnyomát jelképező papucsok készülnek. Részben megújultak a „Klímaváltozás és közlekedés”, az „Égből kapott energia”, a „Földből kapott energia” és a „Légből kapott energia” című modulok.

Projektünkről itt olvashat többet!

A projektet a Baptista Szeretetszolgálat „Nincs B-Terv! Mindenki számára nyertes stratégiák és kis lépések a klímaváltozásra gyakorolt nagy hatás érdekében” elnevezésű projektjének keretében támogatja.

Ezúton is köszönjük a támogatást!