KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

Fogyasztó kúra – Környezeti nevelési modulgyűjtemény a fenntartható fogyasztásról

Tanári kézikönyv 48 óravázlattal a fenntarthatóság és környezettudatosság oktatásához.

Honnan kaphatunk megújuló energiát? Nekem is van ökolábnyomom? Szükségünk van egyáltalán ásványvízre? Hogyan mostak nagyanyáink? Hány kilométert utazik a vacsoránk? Én is tudok lekvárt főzni? Miért jobb a helyi termék? Mi az a méltányos kereskedelem? Gyorsétterem vagy lassú konyha?

Ezekre és hasonló kérdésekre ad választ a Magosfa Alapítvány gondozásában megjelent egyedülálló és hiánypótló kézikönyv: olyan témákat ölel fel, amelyről itthon átfogó oktatási segédanyag még nem jelent meg korábban.

A környezeti nevelési modulgyűjtemény óravázlatokat tartalmaz, amelyeket pedagógusok, környezeti nevelők gyorsan és hatékonyan tudnak használni felső tagozatos tanórákon (16 tantárgyhoz kapcsolódóan!), illetve szakkörökön, erdei iskolákban, táborokban is. Így a kiadvány kész „recepteket” kínál foglalkozások megtartásához a fenntarthatóság témakörében.
A 48 modulból álló gyűjtemény öt fő téma köré épül (Környezetünk rendszerei, Életmód, Élelmiszer, Vásárlás, Önfenntartás) és az egyes modulok címei már el is árulják, mi fán terem a fenntarthatóság: Fair trade termékek; Az idény reneszánsza; Lassú konyha, lassú város; Tájkép vacsora után; Lak(k)berendezés; Alkudozás.
A FOGYASZTÓ KÚRA tehát nem fogyókúrára hív, hanem a jövő fogyasztóit – a gyerekeket – igyekszik „kúrálni” a pedagógusokon, környezeti nevelőkön keresztül.

A könyv szerkesztői és az egyes modulok szerzői mind egytől egyig a környezeti nevelést gyakorlatban is végző, több éves, illetve évtizedes gyakorlattal rendelkező szakértő. Így a kézikönyvet forgató tanár, környezeti nevelő biztos lehet abban: a modulgyűjteményt kiválóan tudja hasznosítani az oktatás során.

Szerzők: Fehér Csaba, Fehér Emma, Kovács Bence, Kurucz Márta, Monokiné Székely Zsuzsa, Tomcsányi Zsófia, Újszászi Györgyi, Vásárhelyi Judit + a szerk.
Szerkesztő: Neumayer Éva, Zentai Kinga
Kiadó: Magosfa Alapítvány
Kiadás éve: 2010, Átdolgozott második kiadás 2020.
ISBN 978-963-87989-4-7

Ár: 3200 Ft

A könyv A4 formátumú, 333 oldalas.

Megrendelhető ide kattintva!

 

Az online kitölthető diákoldalakat itt lehet elérni.

 

További pedagógus kiadványok

További Magosfás termékek