KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

Oktatás a fenntartható vidékért c. Erasmus+-pályázat

Ezt az oldalt, amely az Oktatás a fenntartható vidékért (Education for Sustainable Countryside) c. Erasmus+ nemzetközi pályázat eredményeit foglalja össze, elsősorban azoknak ajánljuk, akik vidékfejlesztéssel foglalkoznak, mint helyi termék előállítók, biogazdálkodók, turizmus területén dolgozók, vagy mint e három területen projektet tervezők, végrehajtók. Kiemelten azoknak szánjuk a következő mondatokat, gondolatokat, akik a helyi termelés, a mezőgazdaság és a turizmus területén oktatási tevékenységet végeznek, illetve terveznek, és a fenntarthatóságot központi elemnek tartják a képzés során.

A pályázat célja az volt, hogy három vidékfejlesztési témában cseh (SEVER) és szlovák (CEA) partnereinkkel együttműködve oktatási modulokat dolgozzunk ki, valamint adaptáljuk azokat mindhárom országban, majd segítsük alkalmazásukat, szélesebb körben való hasznosításukat.

A felnőttképzési pályázat keretében 2016-ban és 2017-ben 5×1 napos képzéseket tartottunk 3  témakörben, a Kismagos oktatóközpontban 20-20 fő számára. A három témakör: helyi termelés, helyi termékek; biogazdálkodás; ökoturizmus és felelősségteljes turizmus. A helyi termékes modul kidolgozásáért a Magosfa Alapítvány, vagyis mi voltunk a felelősök, ezt vette át két partnerünk, és ültette át a helyi viszonyokra. Míg a másik két témának a partnerek által összeállított modulját mi adaptáltuk hazai viszonyokra.

Következő lépésként a három képzés magyar résztvevőit 5-5 napos tanulmányútra vittük csehországi és szlovákiai partnerünkhöz, valamint mi is vendégül láttuk külföldi partnereink csoportjait szintén 5-5 napos hazai tanulmányút során.

A projekt két hazai záróeseményét 2018 júniusában szerveztük meg, ahol bemutattuk munkánk eredményeit szélesebb közönség számára. Ugyanekkor került sor a projekt zárókiadványának a közzétételére is. A kézikönyv összefoglalja az oktatási modulok tartalmát és a projekt értékelését. Itt tölthető le: Kézikönyv – Oktatás a fenntartható vidékért

A projekt keretében az 5×1 napos szemináriumokról megjelent hírek:

https://www.magosfa.hu/biogazdalkodas-kepzes-borzsony-dunakanyar/

https://www.magosfa.hu/turisztikai-kepzes-borzsony-dunakanyar/

https://www.magosfa.hu/helyi-termek1/

A képzések fotóalbuma a Facebookon:

(Előjön majd a képeknél R2D2 álcázva, és Ambulancia Klinickej Psychológie is, csak ki kell várni.)Idén két tanfolyamot…

Közzétette: Magosfa Alapítvány – 2017. december 8., péntek

 

A tevékenységeket az „Oktatás a fenntartható vidékért” című, cseh-magyar-szlovák Erasmus+ pályázati projekt keretében valósítottuk meg. Azonosító száma: 2015-1-CZ01-KA204-013845

Az Európai Bizottság támogatást nyújtott a tevékenységek költségeihez. Ez a közlemény a szerző nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemû felhasználásért.