KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

Megjelent a Kicsik és nagyik foglalkozásgyűjtemény – Generációk közötti tanulás és környezeti nevelés

A közelmúltban jelent meg a Magosfa Alapítvány kiadványa 32 foglalkozás leírásával, fényképekkel, a módszer ismertetésével és hasznos tanácsokkal, amelyek hasonló programok szervezését segítik elő. Az elsősorban pedagógusok és idősek otthonában dolgozók érdeklődésére számot tartó Foglalkozásgyűjtemény a Kicsik és nagyik projekt (2014-2016) keretében, a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával készült el.

A projekt célja, hogy az idősek és a gyerekek közötti kapcsolatot erősítse, alkalmat teremtsen, hogy kicsik és nagyik megismerjék egymást, és tanuljanak egymástól. Erre adnak lehetőséget a projekt tevékenységei: egyrészt a tanév során az ország mind a hét régiójában szervezett félnapos találkozások, amikor is gyerekek látogatnak el idősek otthonába, és közösen vesznek részt egy olyan foglalkozáson, aminek a tematikája általában a természetismeret, a fenntarthatóság és a hagyományok köréből kerül ki (ezekből a foglalkozásokból készült válogatást tartalmaz a nemrégiben napvilágot látott Foglalkozásgyűjteményünk). Másrészt a projekt keretében idén augusztusban egyhetes táborozásra volt lehetőségük a nagyszülőknek és a gyerekeknek. Továbbá idén ősszel két műhelymunkát tartottunk civil szervezetek számára, valamint az elkövetkezőkben két képzést szervezünk pedagógusok és idősek otthona munkatársai számára, hogy megmutassuk, milyen egyszerű és nagyszerű lehetőség van a kezükben, hogy az örömteli tanulásnak ezt a formáját megismerjék és elsajátítsák.

A Magosfa Alapítvány közel öt éve egy nemzetközi projektben ismerkedett meg a generációk közötti tanulásnak ezzel a módszerével, és azóta is folyamatosan kerestük a módját, hogy megszakítás nélkül további tapasztalatokra tehessünk szert. A Kicsik és nagyik projekt 2016 áprilisáig tart, de a lelkesedésünk biztosan nem ér véget. Ha kedvet kaptál, keress minket!

 

A kiadvány itt tölthető le elektronikus formában: Kicsik es nagyik_Foglalkozasgyujtemeny

További információk irodánkban kérhetőek: dr. Neumayer Éva, Magosfa Alapítvány

tel:  (20) 984 3946, e-mail: eneum@magosfa

Korábbi hírünk a témában: Csíkoshátú vadmalac tábor kicsiknek és nagyiknak

NCTA_tamogato_es_lebonyolito_logosor