KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

Sok jó élménnyel zárult az idei Kicsik és Nagyik Csíkoshátú Vadmalac Természetfürkész Tábor!

A rendkívüli hőség ellenére a Kicsik és Nagyik is hősiesen vettek részt a Magosfa Alapítvány és a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület (MKNE) által közösen szervezett tábor apró-cseprő feladatainak ellátásában és a változatos programokban: együtt sütöttünk, főztünk, festettünk növényi festékekkel, fontunk, szőttünk, Csíkoshátú vadmalacot varrtunk, rajzoltunk, tulipános ládát díszítettünk, menedéket építettünk, vizsgáltuk a Csömöle-völgyi patak vizét, csillagászkodtunk, túráztunk, éltettük a tábortüzet, énekeltünk, saját költésű verseket és meséket hallgattunk, gyógynövényes játékot játszottunk, volt „ki mit tud”, túlélés-pantomin, mostunk környezetbarát módon, az újrahasznosítás jegyében hajót építettünk és madáretetőt készítettünk, éjjeli lepkéket lestünk, kerestük az erdei állatok nyomait, strandoltunk…. A tábor végén a csapatok az általuk választott tanulságos meséket színjáték formájában adták elő. Mi nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük minden résztvevőnek!

Facebook oldalunkon még több fotót találhattok a táborról!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A tábor a Magosfa Alapítvány generációk közötti tanulást szorgalmazó programsorozatának részét képezi. Tevékenységünk célja, hogy alkalmat teremtsünk az idősebb és fiatalabb generációknak, hogy találkozzanak és ismerkedhessenek egymással úgy, hogy mindegyikük számára fontos és hasznos dolgokról tanulnak. Az általunk választott témák a természet, a környezet, a fenntarthatóság köréből kerülnek ki. Ezzel kapcsolatban sokat kaphatunk a múlttól, és sokat adhatunk a jövőnek. Módszerünkről „Generációk közötti tanulás a környezeti nevelésben – Kicsik és Nagyik” címmel foglalkozás-gyűjtemény is készült, amely az általunk már kipróbált, saját és a külföldi partnerektől származó foglalkozások gyakorlatias leírását tartalmazza.

A tábor, valamint a kiadvány a Norvég Civil Támogatási Alap hozzájárulásával valósulhatott meg a „Kicsik és Nagyik” c. projekt keretében.

NCTA_tamogato_es_lebonyolito_logosor

A tábor programjainak támogatója volt a Nemzeti Kulturális Alap is.

NKA logo