KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

Gyerekfoglalkozások

A projekt keretében rendezvényekhez kapcsolódó interaktív és kreatív gyermekfoglalkozásokat is tartunk.

A kézműves foglalkozások előtt amikor odajön hozzánk egy gyerek, néhány kérdéssel felmérjük, hogy milyen tudással rendelkezik a klímatudatosság és a fenntartható életmóddal kapcsolatban. Majd szemléltető eszközeink segítségével mesélünk nekik a megújuló energiaforrásokról vagy éppen a környezetkímélő életmód apróbb praktikáiról. Arról, hogy a tudatos lépésekre miért van szükség. Az élelmiszerek karbonlábnyomán és a fogyasztói társadalom indokolatlan viselkedésén keresztül jól szemléltethető, hogy miért figyeljünk rá oda.

Beszélgetés mellett kreatív kézműveskedést folytatunk, igényeik szerint rajzolhatnak, totót tölthetnek, szélkereket készíthetnek vagy éppen természetes-, vagy újrahasznosított anyagokból készült játékokkal játszhatnak.

2020.szeptember 11-én hozzánk, a Kismagos Erdei iskolánkba ellátogató osztály, játékos formában ismerkedett a megújuló energiaforrásokkal. Hogy a tájékozottságukat felmérjük, kitöltöttek egy feladatlapot, amit közösen javítottunk,megbeszéltünk. Megismerkedtek a különböző technikák működési alapelveivel, hiányos ismereteiket kibővítették. A nap végén legnagyobb élménynek azt említették meg, amikor a szolár játékokkal bemutattuk nekik a napelem működését, vagy éppen a szélforgó segítségével megérthették, hogy miként használjuk a szélenergiát.

Napelemes játék