KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

Újabb érdeklődők a biomimikri projektünkben

 

A tanév vége előtt közel 100 diák ismerhette meg a biomimikri fogalmát. Újabb négy előadás keretében nyerhettek betekintést a természet által ihletett találmányok birodalmába a résztvevők.

 

Tavaly ősszel indult projektünk keretében újfajta környezeti nevelés módszer segítségével mutatjuk be a természet sokszínűségét és a fenntarthatóságot. Februárban és márciusban két iskolában már sikerrel tartottuk meg bevezető előadásunkat, április elejétől újabb iskolákba látogattunk el:

 

– április 4-én a verőcei Géza fejedelem Református Általános Iskolában tartott Tudomány Napja egyik programlehetőségeként tartottunk két osztálynak előadást;

– május 20-án a budapesti Ady Endre Gimnázium tanulói hallgatták meg az érdekes bemutatót.

 

 

Május 10-én pedig a váci Madách Imre Gimnázium 9.-es tanulói jöttek el hozzánk egy délelőttre a Kismagosba, ahol az előadás meghallgatása után feladatokat oldottak meg a leendő modulgyűjtemény gyakorlatai közül. Többek között bekötött szemmel fedeztek fel természetes és mesterséges tárgyakat, és egy feladatlap segítségével összehasonlították azokat; rövid túrán kis kártyákat húzva különböző tulajdonságokat kerestek a természetben.

 

Nem csak a diákokat érdekli a biomimikri!

A Duna-Ipoly Nemzeti Park királyréti Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpontjában két alkalommal vetítettük le az összeállított anyagot nemzeti parki dolgozóknak.

 

Ha felkeltettük az érdeklődését, keresse Neumayer Évát és Kurucz Mártát a következő elérhetőségeken:

eneum[kukac]magosfa[pont]hu és marta[kukac]magosfa[pont]hu, 20/984-39-46

 

A projekt támogatója:

 

A téma iránt érdeklődőknek ajánljuk:

A Learning with Nature szervezet biomimikrivel foglalkozó tananyagokat állított össze, továbbá tanártovábbképzéseket tart.

 

Janine Benyus régóta foglalkozik a természet által ihletett találmányokkal. Előadásában számos érdekes példát villant fel.