KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

Beindult a biomimikri maraton

 

Mi az: egy tanórás kaland, amire még a kamaszok is (fel)figyelnek? Természetesen BIOMIMIKRI! Összesen 170 gyerek vett részt, és 6-szor tartottuk meg az előadásunkat.

 

Ahogy decemberi hírünkben beszámoltunk róla, elindult BioLearn (Learning from Nature – Biomimicry in Education) című projektünk, mely során új környezeti nevelés módszereket tanulunk, ezáltal új megközelítéssel tudjuk majd bemutatni a természet sokszínűségét és a fenntarthatóságot a tőlünk programot kérő iskolás és felnőtt csoportoknak.

 

 

Első lépésként kapcsolatba léptünk négy, környékbeli iskolával, ahol a leendő modulokat fogjuk majd kipróbálni a következő tanévben. De már most, ebben a félévben nekikezdtünk az érdeklődők toborzásának:

– február 1-én a váci Karolina Általános Iskola iskola napján tartottunk 20 tanulónak előadást és ízelítő foglalkozást;

– március 19-én pedig a váci Madách Imre Gimnázium fenntarthatósági hetén mutattuk be a biomimikri példákat öt osztályban.

 

 

 

Mindkét helyen kértünk visszajelzéseket a diákoktól, akik – legnagyobb meglepetésünkre – mindannyian pozitívan értékelték a témát és az előadást.

 

Ha felkeltettük az érdeklődését, keresse Neumayer Évát és Kurucz Mártát a következő elérhetőségeken:

eneum[kukac]magosfa[pont]hu és marta[kukac]magosfa[pont]hu, 20/984-39-46

 

A projekt támogatója:

 

A téma iránt érdeklődőknek ajánljuk:

A Learning with Nature szervezet biomimikrivel foglalkozó tananyagokat állított össze, továbbá tanártovábbképzéseket tart. Környezeti nevelés munkájukat az Egyesült Államokban végzik.

Janine Benyus régóta foglalkozik a természet által ihletett találmányokkal. Előadásában számos érdekes példát villant fel.