KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

Bemutattuk nemzetközi projektjeinket

 

Pár hónapja kaptunk meghívást az Apor Vilmos Katolikus Főiskola által szervezett konferenciára, melynek a „VIII. Keresztény neveléstudományi konferencia” címet adták. Nagyszerű alkalom volt ez két nemzetközi projektünk bemutatására is. Az absztraktot elfogadták, így 2022. április 27-én két munkatársunk az egyik délutáni szekcióban megtartotta előadását. A szakmai résztvevők mellett a főiskola hallgatói is beültek meghallgatni az előadókat, így kb. 23 fő volt a teremben.

 

Neumayer Éva a Biolearn c. projektünket mutatta be. Elmondta, mi is az a biomimikri, röviden megemlített néhány példát is, majd áttért az oktatásban betöltött szerepére: beszélt a STE(A)M tantárgyakkal való kapcsolatról, a projekt során kidolgozott modulokról és arról, hogyan emelhető be az oktatásba.

 

 

A „Változtass a történeten!” (Change the Story) című projekt kapcsán Kurucz Márta mondta el a részleteket. A projekt céljainak és tevékenységeinek bemutatása után a tananyag felépítéséről és röviden a tartalmi részéről beszélt. Az előadás végén néhány dián a projekt értékeléséről láthatott összefoglalót a hallgatóság.

 

 

Mindkét munkatársunk kérdésekre is válaszolt az előadás után. A résztvevőktől pozitív visszajelzéseket kaptak, ismét bebizonyosodott, mennyire fontos foglalkozni ezekkel a témákkal.

A Biolearn és Change the Story projektek támogatója: