KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

Váci kincsvadászat, avagy szarvas kísérettel a kisvárosban – letölthető vezetőfüzettel

Még a tavaszon keresett meg bennünket Agancsos Aurél, a szarvas, aki Vácon lakik, hogy felhívja a figyelmünket a Váci Települési Értéktárra. Kérte, segítsünk abban, hogy minél több ember megismerkedhessen Vác értékeivel: a történelmi épületekkel és a hozzájuk kapcsolódó nevezetes eseményekkel.

DSCN3925

Az ősz során a váci Karolina Katolikus Általános Iskola lelkes diákjai segítettek a váci kincsek feltérképezésében. Munkájuk nyomán két új értéket is felterjesztettünk a Váci Települési Értéktárba: a váci strandfürdőt, és a váci kajak-kenu sportot. Zárórendezvényünkön a diákok testközelből is megismerhették az agrár- és élelmiszeripari hungarikumainkat, és azok finom ízét!

IMG_3135

 

Agancsos Aurél írt egy városfelfedező füzetet is. A füzet Vác belvárosában kalauzolja végig a kincsvadászt: a séta során rejtélyes feladatokat kell megoldani, és izgalmas történetek bukkannak a felszínre… A diákoknak készített vezetőfüzet a Vác iránt érdeklődő felnőttek számára is sok hasznos információt tartalmaz. Megkért bennünket, hogy nyomtassuk, terjesszük. Töltsd le Te is a vezetőfüzetet!

A vezetőfüzet nyomtatott formában is megszerezhető! Ha szeretnél, írj nekünk a magosfa@magosfa.hu címre.

Aurél azt mondta, örülne, ha minél több pedagógus kipróbálná a füzetet osztályával, egy kellemes egy órás kincsfelfedező körséta során. Hogy kedvet kapjanak a váci, és az osztálykirándulásra Vácra érkező tanárok, ezért nekik is írt egy rövid ismertetőt, melyben a kérdésekre adott válaszokat is megtalálják. A tanári kiegészítő füzetet itt töltheted le:

Végül köszönjük a projekt támogatását a Földművelési Minisztériumnak és a Hungarikum Bizottságnak!

fm_logo_szines

logok hungarikumok