KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

Önkéntes programok a Magosfa Alapítványnál 2019-ben

Azt kérdezed, miért jó önkéntesnek lenni? Mert magam választottam. Mert magam döntöttem el, hogy kinél és mit. Mert segíthetek. Mert azzal, hogy az időmet és a munkámat adom, hozzájárulok ahhoz, hogy mások tovább tudjanak lépni. Mert egy számomra jónak tartott ügy, tevékenység, szervezet mellé állhatok. Mert jó együtt lenni olyanokkal, akik – bár máshonnan jöttek –, ugyanarra gondoltak, amire én. Adtam és kaptam egyszerre. Ugye tudod folytatni a felsorolást? Ha nem, akkor azért, ha igen, akkor meg azért van itt a helyed!

Új év kezdődött, új terveket szövünk, ahogy ezt teszik pókjaink a jelenleg üres épületekben. A megszokott akciók mellett idén bővülnek a lehetőségek. De félre a sejtetéssel, mellébeszéléssel: íme az idei önkéntes program kínálat! Újítottunk, hogy te is könnyebben tervezhesd az évedet. Már most kijelöltük az időpontokat, a részletekről minden egyes alkalom előtt külön fogunk hírekkel, bejegyzésekkel és Híradóval bombázni.

 

1. Börzsönyligeti akció nap – 2019. március 23., szombat

Valahol jobb a helyzet szemét fronton, mint pár évvel ezelőtt (pl. a Gálhegyi út első fordulójánál), valahol rosszabb. Utóbbi helyekre koncentrálunk, és különválasztjuk a természeti elemeket és az oda nem való dolgokat.

Próbálunk az országos TeSzedd! kampányba bekapcsolódni, de ha nem sikerül, akkor is szedünk, dolgozunk.

 

2. Szezonnyitó nagytakarítás a Kismagosban – 2019. április 13., szombat

A hagyományos eseményen kitessékeljük a pókokat és hálóikat, hogy teret adjunk a tisztaságnak és az ifjúságnak, meg persze a kevésbé ifjaknak is.

 

3. Ipolytisztítási akció – 2019. június 28-30., péntek-vasárnap

Most jön a 12. akció, és megint a hazai felső szakaszra, Szécsény környékére megyünk dolgozni. Erős idegzetűeknek ajánljuk a munkát, mivel számunkra is új szakaszról van szó – vagyis várható 1-2 váratlan helyzet, és korábbi tisztítás híján temérdek hulladék . De a társaság és a szép táj kárpótol majd téged!

 

 

4. Magosfa túra – 2019. október 12., szombat

Hagyományos túránkon felkaptatunk a névadó csúcsra, immár 16. éve. Találkozópont: Királyrét (Szokolya), buszforduló. Indulás 9.15-kor. Ér csúcscsokit hozni, de meglepetéssel készülünk!

 

5. Szezonzáró elpakolgatás a Kismagosban – 2019. október 26., szombat

A hideg beállta előtt védett helyre tesszük a kinti eszközöket, összebújtatjuk a matracokat a padláson, és helyükre irányítjuk a nyáron elkószált konyhai felszerelést. A munkát helyi alapanyagokból készített jőízű, tájjellegű étel elfogyasztásával zárjuk.

 

 

Várunk szeretettel önkéntes programjainkra! Figyeld honlapunkat, facebook oldalunkat és a rendszeresen jelentkező Híradónkat!

 

Milyen önkéntes program résztvevőnek lenni a Magosfa Alapítványnál?

Nem tudod még, milyen egy önkéntes program nálunk? Íme néhány ízelítő:

Ipolytisztítási akciók

 

Kismagos takarítási akciók:

Szezonnyitás előtt – önkéntes nap a Kismagosban!

Felfrissült a Kismagos

Önkéntes nap a Kismagosban a Föld napján

Önkéntes munka a Kismagosban!