KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

Magyar Környezeti Nevelési Egyesület országos találkozója a Kismagosban

P1130100A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület (MKNE) tagjai 2015. szept. 18. és 20. között a Kismagosban tartották idei országos találkozójukat. A Magosfa Alapítvány három fővel képviselteti magát az Egyesületben.

Az egyesületi ügyes-bajos dolgok megbeszélése mellett természetesen szántunk időt a kikapcsolódásra is: az MKNE logója nyomán készítettünk pulikutyát fonalból, a Kismagos kültéri kemencéjében sütöttük meg a vacsorára és reggelire való kenyerünket, amire rákerülhettek az egyesületi tagok által hozott házi finomságok.

P1130092tszottunk környezetvédelmi szerepjátékot, amelynek tétje a jegesmedvék utolsó jégszigetének megmentése volt. Raktunk tábortüzet, zenéltünk, énekeltünk, meglátogattuk Zebegényben a pille-kertet és a baba-parkot. Nagymaroson megismerhettük a Duna-part nevezetességeit és az őstermelői piacot, ahol sok-sok finomságot szereztünk be és kóstoltunk. Ellátogattunk a Duna-Ipoly Nemzeti Park Királyréti Látogatóközpont-jába, ahol megnézhettük a Börzsöny élővilágát bemu-tató kiállítást és végigjárhattuk a Királyrét tanösvényt.

A három-napos találkozót egy váci városnéző kirándulással zártuk. Reméljük, hogy a találkozó jó hangulatáról a fotók is tanúskodnak! Köszönjük minden résztvevőnek!

MKNE_logo