KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

Megújult net-fürkész (webquest) gyűjteményünk!

A forma új. A tartalom a régi. Újra olvasva kiderült: most is aktuális! Betekintést ad a fenntarthatóság témakörébe. Immár 8 éve.

A szerkezetet adó program-változat már elavult, emiatt sok problémánk volt az utóbbi időben a migaproject.eu honlappal. Elgondolkodtunk a megoldási lehetőségeken. Megújítsuk? Milyen pénzből? Megszüntessük? Ahhoz meg túl jó a tartalom.

Tíz éve kezdődött az a Commenius program által támogatott környezeti nevelés projekt, melynek végterméke ez a 23 net-fürkészt (angolul: webquest) tartalmazó honlap. Akkor 5 partner dolgozta ki a feladatokat angolul, majd fordította le a saját nyelvére, közben adaptálva azokat. Azóta két partneri szervezet megszűnt. A másik kettő úgy gondolta, nem szeretnék tovább működtetni a honlapot. Maradtunk mi. Úgy döntöttünk, hogy annál sokkal értékesebb a benne található tartalom, hogy csak úgy sorsára hagyjuk. És a ráfordított munka sem volt kevés. És pozitív visszajelzéseket is kaptunk a feladatokról.

Tavaly tavasszal a Baptista Szeretetszolgálat által kiírt, „Nincs B terv!” felhívásra adtunk be pályázatot „Fogyasztó kúra – Kiadvány és képzés a fenntartható fogyasztási tudatosság növelésére” címmel. Ennek egyik eleme volt a migaproject.eu oldal szerkezeti megújítása és a magyar tartalom átmentése.

Mostanra elkészült az új honlap, és feltöltöttük az eredeti 23 net-fürkészt is. Ezek meg is újultak: új képeket válogattunk, az elavult honlap linkeket frissítettük.

A net-fürkészek alapvetően 10-14 éves diákoknak készültek, akik egyedül is végig mehetnek az egyenként 6 lépést tartalmazó feladatsoron.

Ugyanakkor pedagógusok is színesíthetik ezen környezeti nevelés eszközzel óráikat! A „Pedagógusoldal” gombra kattintva hasznos információkat találhatnak az adott net-fürkészhez, ami segít a tanórán elvégezni a feladatokat. Az online oktatás keretén belül pedig a netes felületet használva vezethetik végig a tanulókat a feladatsoron, vagy kiadhatják házi feladatnak, egyéni munkának.

Projektünkről itt olvashat többet!

A projektet a Baptista Szeretetszolgálat „Nincs B-Terv! Mindenki számára nyertes stratégiák és kis lépések a klímaváltozásra gyakorolt nagy hatás érdekében” elnevezésű projektjének keretében támogatja.

Ezúton is köszönjük a támogatást!