KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

Medvét láttak a Kismagosban!

Csíkoshátú Töhötöm a vadmalac és erdei barátai február 2-án, 8 óra körül, szokásos reggeli portyájuk során figyeltek föl a különösen lomha mozgású, hatalmas testű, sötétbarna, bozontos és mogorva „vendégre” a börzsönyligeti Kismagos oktatóközpontban, akit sikerült is lencsevégre kapniuk (lásd: mellékelt fotók).

medve 003

Rögtön tudták, hogy nem szokványos vendégről van szó és gyanították, hogy a már sokat emlegetett börzsönyi medve tévedhetett az erdei iskolába, hogy megnézze, látja-e az árnyékát. Tudósítóink beszámolója szerint a medve majdnem meglátta az árnyékát, de pont, amikor kisütött a Nap, éppen csipát törölgetett a szeméből rettentő nagy mancsaival, hogy jobban lásson, és mire újra felpillantott, addigra a Napocska is bebújt egy felhő mögé.

Töhi azt is elárulta, hogy a téli álmot alvó és áttelelő állatok delegációja a Kismagos tölgyfái között tartotta szokásos február eleji közgyűlését, amelyen megtárgyalták, hogy folytassák-e téli álmukat, és ha igen, meddig tartson, illetve mikor legyen a következő közgyűlés. medve 028

Ezek szerint közeledik a tavasz, ezért mi, Magosfások is nekiláttunk a tavaszi erdei iskolai programok előkészítésének! Addig is azonban szeretettel várunk téli, téli végi programjainkra (madarászat, télen is van természet!, hogyan telelnek az állatok és növények, kézműves programok, ökotúrák).

 

A Magosfa csapata