KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

Lezárult hulladékos projektünk

Március 31-én lezárult az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság által támogatott, Az üveghegyen is túl címet viselő projektünk, amelynek keretében napvilágot látott az ugyanezt a címet viselő gyerek-kiadványunk is Kisvidra kalandjaival.

A kiadvány alapján 10 foglalkozást tartottunk 9 környékbeli és egy budapesti iskolában: szokolyai Cseh Péter Általános Iskola, nagymarosi Kittenberger Kálmán Általános és Művészeti Iskola, kismarosi Vilcsek Gyula Általános Iskola, budapesti Első Óbudai Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola, váci Karolina Katolikus Általános Iskola, illetve a szintén váci Juhász Gyula Általános Iskola.

Köszönjük szépen a gyerekek és tanáraik együttműködését, lelkesedését. A gyerekek és iskoláik nem csak a foglalkozásokon tanultakkal és a kiadvánnyal, hanem 1-1 szelektív gyűjtést bemutató molinóval is gazdagodtak.

Céljaink a projektzárás ellenére is változatlanok: továbbra is igyekszünk minél több iskolába, minél több kisiskoláshoz eljuttatni Kisvidra hírét és arra biztatni mindenkit, hogy tegye meg saját nagy lépését annak érdekében, hogy kevesebb szemetet termeljünk és élhetőbb legyen környezetünk.

A projekt az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság támogatásával valósult meg (www.szelektalok.hu).

Névtelen 1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA