KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

Lezárult a „Kicsik és nagyik” projekt

A Magosfa Alapítvány és a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület több mint másfél éve tartó „Kicsik és nagyik” projektje április végén fejeződött be. A projekt generációk közötti tanulásról, idősek és gyerekek együttes környezeti neveléséről szólt.
12 helyszínen, többek között Vácott tartottunk közös programot a két korosztálynak, az utolsóra április 30-án, Őriszentpéteren, a Zöld Civil Országos Találkozón került sor. A jó hangulatban zajló programok során mindkét korosztály rengeteget tanult egymástól többek között újrahasznosítás, klímaváltozás, raktározás, madarak, méhek témakörökben.

IMG_8320
A programokon kívül hét helyszínen helyi szervezetek részvételével fórum is megszervezésre került, aminek célja az volt, hogy a programok önjáróan folytatódjanak. A visszajelzések szerint azóta több helyszínen is megkezdődött hasonló programok szervezése.
Múlt nyáron 30 fő részvételével tartottunk Kicsik és nagyik tábort, ahol a nagyszülők és az unokák közösen fedezték fel a természetet.
A tavasz folyamán három 30 órás képzésen összesen 88 pedagógus, idősek otthonában dolgozó és egyéb érdeklődő vett részt, és sokan jelezték, hogy ki is fogják próbálni saját intézményükkel ezt a fajta tanulási formát.

IMG_8047
A módszer kipróbálásához ötleteket nyújt a nyáron megjelent ”Generációk közötti tanulás a környezeti nevelésben – Kicsik és Nagyik” című foglalkozás-gyűjtemény is, mely letölthető a projekt honlapjáról:
https://www.magosfa.hu/kicsikesnagyik/

A projekt a Norvég Civil Támogatási Alap hozzájárulásával valósulhatott meg.

kicsiknagyik-01

NCTA_tamogato_es_lebonyolito_logosor