KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

Lehet vegyszermentesen is!

Azok az érdeklődők, aki eljöttek március 29-én és április 26-án műhelymunkáinkra, már tudják, hogyan.:o)

A Vegyszermentes háztartás című részben a háztartásunkban megtalálható vegyszerekről esett szó, kiemelve a tisztítószereket, de kitértünk a műanyagokra, citrushéjra és az ivóvízre is. Nagyfazékkal készítettünk szappanból mosógélt és mosogatószert, amit haza lehetett vinni.

 

 

 

 

A Testápolás – házi kozmetikumok című részben a testápolásé volt a főszerep: a natúr és bio kozmetikumokról szóló előadás után, melyet Csomó Angéla tartott, testradírt kutyultunk kávézaccból, szagmentessé tevő dezodor alkotó részeit mértük egybe, valamint összedobtunk egy könnyű hidratáló krémet.

 

 

 

A Gyógy- és festőnövények – egészség a természetből című részt is előadással nyitottuk, melyben dr. Pluhár Zsuzsa avatta be a festőnövények titkaiba a hallgatóságot. Ezután gyapjúfonalat festettünk és növényi tintát készítettünk festőnövényekből: kurkumából, sáfrányos szeklicéből, vörös berzsenyből és tejoltó galajból. Elgémberedett végtagjainkat  rövid sétával mozgattuk meg, mely során megnéztük néhány, a környéken megtalálható gyógynövény tavaszi állapotát. Visszaérvén némi rozmaringot pároltunk illóolaj kinyerés céljából.

A résztvevők visszajelzései alapján tartalmas, hasznos információkat felsorakoztató eseményt tudhatunk magunk mögött.

Ökotudatos műhelymunkák:

Felkeltettük az érdeklődésedet? Ha összetrombitálsz minimum 10 főt, nektek is megtartjuk a műhelymunkákat! Ráadásul neked akkor ingyenes!

Itt olvashatod a tematikát: Ökotudatos műhelymunkák

 

Írj nekünk, ha érdekel valamelyik: kepzes[kukac]magosfa[pont]hu! A részleteket utána megbeszéljük.

 

 

A tavaszi műhelymunkák az Agrárminisztérium 2018. évi Zöld Forrás programja támogatásával valósultak meg. Köszönjük a segítséget!

Fotók: Vízer Kristóf