KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

Környezeti nevelés: erdőfelfedező programot tartottunk általános iskolásoknak

Környezeti_nevelés_Gyadai_réten_4Mit tennél, ha 100 gyereket kellene lekötnöd egész délelőtt környezeti nevelés címszó alatt?

Mi most erdőfelfedezőt tartunk nekik! Mi kell hozzá? Először is egy jó környezeti nevelési csapat – ez nálunk adott 🙂 Másodszor: egy jó helyszín – itt, a Dunakanyarban ezzel is jól állunk. Aztán magas szintű logisztika, kreativitás, jobbnál jobb témák és hozzájuk kapcsolódó feladatok. Mikor mindez készen áll, jöhet is a nagy csapat. Persze kis csapatokra osztva!

Június 6-án a váci Juhász Gyula Általános Iskola 3. évfolyamos tanulói töltöttek el egy délelőttöt velünk a Gyadai-réten. A három osztályt hat csapatra osztották a tanító nénik, hozták magukkal az előre elkészített, szebbnél-szebb menetleveleket. A kiinduló pontnál megkapták a térképet és egy táblázatot az időbeosztással. Két-két csoport indult el 20 percenként két úton, egymással szembe. Az Óriások pihenőjénél fordultak vissza. Közben hat állomáson várták őket szakértőink, hogy meséljenek a Naszályról, a Gyadai-rétről, az itt található növényekről, állatokról.

Volt geológia, botanika, madarászat, vízvizsgálat, megismerkedhettek az erdő titkaival és az erdő emlősállatainak csontjaival. Fejtettek rejtvényt, párosítottak madárhangokat, állatnyomokat. Délután egy órakor fáradtan, de vidáman szálltak fel a gyerekek és a tanító nénik a buszra az élménydús délelőtt után.

Környezeti_nevelés_Gyadai_réten_2Két nappal később két munkatársunk az iskola előtt ment el, az igazgató úr épp akkor jött ki a kapun. Egyből azzal kezdte, mennyire jól érezték magukat a gyerekek. Kell ennél több elismerés? 😉

Várjuk szeretettel a következő iskolát!

 

 

A projekt a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás programja támogatásával valósult meg.

foldmuvelesugyi_miniszterium_logo-szines