KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

Tehetségcsíráztató tábor a Kismagosban

2015. június 20. és 24. között került sor a Magosfa Alapítvány Tehetségcsíráztató táborára a Kismagos Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Központban. A táborban 20 tanuló vett részt egyéni kutatási témákkal: többek között rovarok látása, éjszakai életmódú ragadozók, csillagászat, denevérek tájékozódása, vízi mikroszkopikus gerinctelenek.

 

Az 5 napos tábor során a tehetségek szakmai programokon vettek részt (éjszakai csillagászat, fénycsapdázás, az éjszaka fényei – szentjánosbogár vizsgálat, a fotoszintézis rejtelmei, hajnali vadles, a rovarok látása, műszerismeret), valamint egyéni kutatási terveiken dolgoztak, illetve egy-egy közös projekttel is előrukkoltak. A tábor zárónapján került sor a kutatási eredmények bemutatására, megvitatására. A tábor egyik fő attrakciója az ásvány-és cukorkristályok fénytörés-vizsgálata volt polarizációs mikroszkóppal: a szivárvány minden színében tündöklő kristályok kivetített képét zenei aláfestéssel csodálhatták a gyerekek.

A tábor az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő pályázati támogatásának köszönhetően, a Nemzeti Tehetség Program keretén belül valósult meg!

 

emet_logo_szines emmi_logo ntp_72_rgb Alap CMYK