KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

Pedagógusoknak! Fenntartható fogyasztás a környezeti nevelésben – Továbbképzés a „Fogyasztó kúra” c. modulgyűjtemény használatához

DSCN2597_kicsi

B E T E L T !

Ingyenes, 30 órás akkreditált képzést szervezünk elsősorban 5-8. osztályban tanító pedagógusoknak, akik szeretnének behatóan megismerkedni fenntarthatósági modulgyűjteményünkkel, és szeretnének egy elsősorban gyakorlati képzésen részt venni.

A képzést a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.

Időpont: 2014. okt. 27-29.

Helyszín:
Kismagos Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Központ (2623, Kismaros, Láng u. 4.)

Jelentkezési határidő: 2014. szeptember 30.

További részleteket és a jelentkezési lapot a csatolmányban találja.

Érdeklődni a barbara@magosfa.hu e-mail címen vagy az alábbi telefonszámokon lehet:
(27)-375 450
(20)-984 39 46

DSCN2543_kicsi     DSCN2397_kicsi

 

A képzés összefoglalója:
A Magosfa Alapítvány gondozásában 2009-ben megjelent Fogyasztó kúra – Környezeti nevelési modulgyűjtemény a fenntartható fogyasztásról c. könyv 5-8. évfolyamon tanító pedagógusok számára készült. Részletes leírást – óravázlatokat – tartalmaz 48 modulról 5 nagyobb témakör (Környezetünk rendszerei, Életmód, Élelmiszer, Vásárlás, Önfenntartás) köré csoportosítva. A tanfolyam a könyv használatára készít fel.
A képzés első részében a fenntartható fogyasztás hátterét mutatjuk be, a kompetencia alapú oktatás gyakorlatát a fenntarthatóságban, a könyv felépítését és szerkezetét. A tanfolyam további részei a könyv fejezeteit veszik sorra: mindegyik fejezetből a nehezebben érthető, nagyobb háttéranyagú részek elméleti bemutatása (előadások) után 4-5 modul gyakorlati kipróbálására kerül sor. A gyakorlat fő munkaformái, módszerei: kiscsoportos, páros foglalkozások, beszélgetések, szimulációs játékok, alkotások. A tanfolyam specialitásának tartjuk a gyakorlatorientált képzést: a résztvevők nemcsak elméletben hallanak a fenntarthatóságról és annak pedagógiájáról, hanem a modulok foglalkozásainak kipróbálásával gyakorlatot is szereznek belőle.

FKK-hird_jellap_2014

tematika_FK