KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

Fogyasztó túra – modulteszt a Karolina iskolában

Tudatos fogyasztásról szóló oktatási modulunk tesztalanyának a váci Karolina Katolikus iskola 7b osztálya jelentkezett. Ők voltak az első erdei iskolai csoportunk a Kismagosban. És most ők vehettek részt ezen a rendhagyó, ízletes, kreatív és formabontó foglalkozáson.

Első nap a modul első két tanóráját teszteltük. A tanulók ebédszünet előtt lelkesen és tevőlegesen vettek részt a joghurtkóstoló feladatban. Nagyon úgy tűnik, hogy a házi és a magyar kisipari joghurtok a legfinomabbak. Érdekes vita alakult ki a “Milyen háztartási gépeket használsz otthon?” kérdés körül. A váci városi környezetben élő és a faluról jött tanulóknak más volt a nézőpontjuk, de a felesleges kütyüvásárlást senki sem támogatta.

DSCN4175

A második napon arról beszélgettünk, hogy mi is az a helyi termék. Ezután a diákoknak rövid kampánybeszédet kellet írniuk és reklámposztert készíteniük a Riska tehenészet és a Koca farm termékei, Csalamádé gazda kertjének termése és Bözsi néni lekvárfőzője számára. Az utolsó feladat a 10 kilométeres parti volt, ahol kóstolót tartottunk helyi termékekből, és a helyi termékeket összehasonlítottuk nagyüzemi élelmiszeripari és instant ételekkel. Senki sem távozott éhesen a partiról, és a helyi termékeket szemmel láthatóan finomabbnak találta mindenki.

DSCN4204

DSCN4214