KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

Sűrű évkezdés kicsikkel és nagyikkal

 

Az mondják: „Január, február, itt a nyár!”. No, ennyire nem rohantunk előre, hiszen még csak év eleje, farsangi szezon van. De máris túl vagyunk három Kicsik és nagyik környezeti nevelési foglalkozáson.

 

A Váci Idősek Otthona és Klubja két részlege mellett a Váci Baptista Gyülekezethez is ellátogattunk. A téma és a létszám változatos volt, a jókedv és a hangulat változatlanul vidám és bensőséges.

 

2020. január 25-én kezdtünk a Váci Baptista Gyülekezetnél. Ugyan jócskán benne járunk a télben, mégis egy őszi témát hoztunk el ide az érdekessége miatt: készülődés a télre. A résztvevők beszélgettek a betakarításról, az őszi-téli munkákról, a tárolási lehetőségekről régen és ma, valamint magképeket ragasztottak a foglalkozás végén.

 

2020. január 29-én az Idősek Otthona és Klubja Budapesti főúti részlegébe látogattunk el a váci Juhász Gyula Általános Iskola 7b osztályos tanulóival. Nagy volt az izgalom, hiszen az egyik alpolgármester és az igazgató úr nyitották meg a foglalkozást, amelyen az ESTV is forgatott. Érdekes volt visszanézni magunkat az esti Híradóban. Ráadásul az első hír szól rólunk! :o) A téma aktuális és a korosztályhoz szabott: klíma, klímaváltozás. Ezt a frissen írt környezeti nevelés modult ráadásul most próbáltuk ki először.

 

És végül 2020. február 12-én farsangoltunk. A váci Karolina Általános Iskola másodikos tanulói érkeztek a Burgundia utcai részlegbe, hogy vidámságot hozzanak az otthon lakóinak. A farsangi szokásokról, jelmezekről, ételekről esett szó, megnéztük, milyen volt ez régen, és hogy történik ma. Végül az egy asztalnál ülők az egyik gyereket beöltöztették jelmezbe, a többieknek pedig ki kellett találniuk, vajon milyen jelmezeket látunk.

 

 

A „Kicsik és nagyik” projekt tematikus oldala: https://www.magosfa.hu/kicsikesnagyik/

 

A program a Agrárminisztérium Zöld Forrás pályázat anyagi támogatásával valósult meg.