KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

Dr. Neumayer Éva

Gyógynövény szakon végeztem a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen (ma: Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar), majd több mint 5 évig dolgoztam is a Gyógynövénytermesztési Tanszéken (ma: Gyógy- és Aromanövények Tanszék). Munkám részeként kutatásokat végeztem a fóti Somlyó védett vadontermő gyógynövényei körében.

Nagy hatással volt rám az a tény, ahogy végignéztem a Somlyón virágzó gyönyörű leány- és feketekökörcsinek, tavaszi héricsek és egyéb védett növények pusztítását.

Innen jött az elhatározás, hogy inkább a környezeti nevelés terén kéne dolgozni, hogy legalább a következő nemzedék tudatosabban figyeljen a környezetére. A téma elmélyítése végett egy tanévet töltöttem az USA-beli Wolf Ridge Környezeti Nevelési Oktatóközpontban, ahol rengeteg jó módszert tanultam. Hazaérkezve civil környezetvédelmi szervezeteknél próbáltam szerencsét. Dolgoztam a Független Ökológiai Központnál (Budapest-Vigántpetend), a Fehér Holló Egyesületnél (Zalaszántó), a Göncöl Alapítványnál (Vác), végül alapításától (2003) fogva a Magosfa Alapítványnál.

 

Dr. Neumayer Éva

elnökhelyettes

Email: eneum [kukac] magosfa.hu

További munkatársaink

 

 

Eva