KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

Alaposan felkészültünk a télre

„Mondjátok csak, hol láttok itt öregeket!?” – kérdezte egy vidám, ősz hajú, mosolygós szemű, beszédes néni, amikor köszöntöttük a foglalkozás résztvevőit. Persze, a többiek is egyetértettek vele.

 

A 2022/2023-as tanév I. félévében három egymás utáni héten tartottuk meg a Kicsik és nagyik foglalkozásokat.

 

Először az Arany J. utcai részlegbe vártak bennünket, 2022. november 9-én, ahova a Petőfi Általános Iskola 15 negyedikes diákjaival látogattunk el. A résztvevők a betakarítási munkálatok mellett párosították a tároló épületek és eszközök nevét és képét, valamint beszélgettek arról, hogy régen és manapság milyen zöldségeket és gyümölcsöket lehetett enni télen. Miután szétválogatták a nyári és őszi-téli tevékenységeket, elkezdődhetett a kézműves foglalkozás is: magképeket készítettek a résztvevők.

 

Másodszorra Verőcén voltunk, az ottani Idősek Klubjában. 2022. november 17-én a helyi általános iskola 3-os és 4-es diákjai érkeztek meg, hogy együtt töltsenek másfél órát a településen élő örök ifjakkal. A téma szintén a téli felkészülés volt, az idősek szívesen emlékeztek vissza gyerekkorukra.

 

 

 

2022. november 24-én a Karolina Általános Iskola diákjai vettek részt a Burgundia utcai részlegben a foglalkozáson. A téma a „Ne vásárolj semmit!” Nap volt. A résztvevők megbeszélték, milyen boltok voltak régen, kerestek felesleges árút a reklámkatalógusból és végül kézműves ajándékot készítettek.

 

A „Kicsik és nagyik” projekt tematikus oldala: https://www.magosfa.hu/kicsikesnagyik/

 

A program a Agrárminisztérium Zöld Forrás pályázat anyagi támogatásával valósult meg.