KEHOP 5.4.1. pályázat

Magosfa.hu weboldalának akadálymentesített változata

Energiahatékonyság, klímatudatosság

 

A Dunakanyar Klímasuli projekt keretében egy diákoknak szóló, komplex szemléletformálási programot hajtunk végre energiatudatosság és klímavédelem témakörében a Dunakanyar mentén.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság Fenntartási és Szemléletformálási Főosztály-ja által támogatott KEHOP 5.4.1. pályázat keretein belül valósítjuk meg.

Energiahatékonyság és klímavédelem terén sok éve valósítunk meg diákoknak szóló szemléletformáló iskolai projekteket.

A projekt megvalósítási helyszíne a Dunakanyar keleti oldalán fekvő Vác és a környékbeli települések, így Kismaros, Nagymaros, Nőtincs, Göd és Szob. Egyes települések kedvezményezett járásokba tartoznak. A projektet elsősorban a települések általános iskoláiban valósítjuk meg.

Dunakanyar látkép.
Dunakanyar látkép.

Projektünk célja, hogy a fiatalok körében egy átfogó, komplex szemléletformálási kampányt szervezzünk az energiatudatosság és klímavédelem terén a régióban. Ennek érdekében a következő tevékenységeket hajtjuk végre:

  • Energiahatékonyság és klímavédelem szemléletformáló iskolai projekt diákoknak

Ez az aloldal abban segít, hogyan lehet fenntarthatóbbá tenni az életmódot a megújuló energiaforrások segítségével és a klímatudatos életmóddal. A vetélkedőben résztvevő iskolákból induló csapatok az itt szereplő kérdések és feladatokból választva készülhetnek fel a megmérettetésre. További információért klikk ide!

  • Háztartási energiatudatos praktikák

A klímavédelemre egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk! Ebben a fejezetben bárki által megvalósítható praktikákat sorolunk fel itt. Ha mindenki csak a fejezetben felsoroltakra figyelne és gyakorolná, máris élhetőbb jövőt hagyhatnánk magunk után. Hiszen nem egy körülhatárolható szennyezőforrás a probléma, hanem több milliárd. Mi mindannyian! Egyszerűbben megvalósítható praktikákért ide fordulhattok!

  • Gyerekfoglalkozások

Ezeknek a foglalkozásoknak legfőbb célja, hogy a gyerekeket is bevonjuk a szemléletformálásba. Itt megnézheted hogyan tettük!

A projekt keretében rendezvényekhez kapcsolódó interaktív és kreatív gyermekfoglalkozásokat is tartunk.

  • Híreink a projektekkel kapcsolatban

A projekteseményeket – szemléletformáló jelleggel – saját oldalunkon, a közösségi és helyi médiában tesszük közzé.

Bővebben itt olvashatsz híreinkről!

  • Jó gyakorlat!

A jó gyakorlatoknak fontos szerepe van abban, hogy lássák sokan az eredményeket és ettől kedvet kapjanak ahhoz, hogy belekezdjenek illetve folytassák a fenntartható életmódra váltást. Ilyen oldalakat szedtünk össze itt!

KEHOP pályázat logó - Széchenyi 2020
KEHOP pályázat logó – Széchenyi 2020