KEHOP 5.4.1. pályázat

Magosfa.hu weboldalának akadálymentesített változata

Magvető kampány – energiatudatossági szemléletformálás a Dunakanyarban

Miért Magvető a kampányunk neve? Pályázatunk (KEHOP5.4.1-16-2016-000067) keretében olyan energiatudatossági szemléletformálást végzünk a Dunakanyarban, amely a kezdeti lelkesedés után is megállja a helyét a klímaváltozás problémái miatt. Kisebb életformáló tanácsokkal és feladatokkal felpezsdítve adunk át egy gondolatnyi magot, amit, ha rendszeresen gondozol, gyümölcsöző változásokat hozhatsz létre. Nem csak az életedben, hanem több generáción keresztül lehet ennek pozitív hatása. Ugyanakkor szeretnénk téged ösztönözni arra, hogy a megszerzett tudást átadd másoknak, és a környezetedet is bevond a zöld szemléletváltásba. Ne feledd: minden egyes kis zöld mag újabb lehetőségeket és gondolatszikrákat gerjeszt!

Tíz fő témát érintünk a kampány során, ahol az adott témáról közzé teszünk egy rövid tájékoztatót, majd a cikk végén egy gyakorlati feladatot is adunk. Akár lakásban vagy kertes házban él az ember, ezt a feladatot meg tudja valósítani, és hozzá tud járulni a környezet védelméhez.

A kampány első témája az ökolábnyom volt: https://www.facebook.com/Magosfa/posts/4926408154043195

A második a háztartási energiafogyasztás témáját ölelte fel: https://www.facebook.com/Magosfa/posts/4981034951913848

A harmadik téma a víztakarékosság kérdéskörét taglalta: https://www.magosfa.hu/magveto-kampany-3-temaja-a-viztakarekossag/