KEHOP 5.4.1. pályázat

Kiadványok túrázóknak

Nyomtatott kiadványok:

1. Egylapos terepi határozók – könnyű, színes, laminált határozókulcs öt témában.

Nyomhatározó I. – Lábnyomok

A kétoldalas határozó alapján 24 emlősfaj (nemzetség) láb- illetve patanyoma között igazodhatunk el. Megrendelhető a linken.

Nyomhatározó II. – Ürülékek

A kétoldalas laminált lap segítségével beazonosíthatjuk a hazai erdőkben megtalálható ürülékeket, a gímszarvasétól a nyusztén át a hiúzéig. Megrendelhető a linken.

Fa- és cserjehatározó – Börzsöny (Északi-Középhegység)

A Börzsönyben megtalálható 37 fa- és cserjefaj (nemzetség) között segít eligazodni, elsősorban levelük alapján. Megrendelhető a linken.

Fák és cserjék terméshatározója – Börzsöny (Északi-Középhegység)

A laminált, kétoldalas terepi határozóval 36 fa- és cserjefaj (nemzetség) termését ismerhetjük fel. Megrendelhető a linken.

Csillagtérkép

Laminált terepi csillagkép határozó, a Magyarországról látható csillagképekről, évszakok szerint. Megrendelhető a linken.

2. Folyótisztítási akciók szervezése

A füzet elsősorban azoknak igyekszik gyakorlati segítséget nyújtani, akik folyó-vagy pataktisztítási akciót szerveznek, illetve ilyen eseményen vesznek részt. Részletesebb leírás ezen a linken található, a füzetet pedig innen lehet letölteni (hozzáférés kérésre van szükség).

3. Ökoturizmus. Természet-Kultúra-Harmónia.

Összefoglaló könyv az ökoturizmus alapelveiről, előnyeiről és hazai helyzetéről. Bővebb információ és megrendelés ezen a linken.

4. Az Alsó-Ipolymente tájértékeinek képes kalauza

A füzetben az Alsó-Ipoly mente 10-10 településének képes ismertetője mellett tájértékeiről írtunk. Megrendelni ezen a linken lehet.

5. Ökotúra útvonalak a Kismagos környékén

A túrakalauz 5 gyalogtúrán és egy kerékpártúrán kalauzol minket végig Kismaros-Börzsönyliget, a Duna-ártér, a Szokolyai medence és a Magas Börzsöny vidékén. Megrendelni ezen a linken lehet.

 

Online tartalmak:

1. Váci Kincsvadászat – avagy szarvas kísérettel a kisvárosban

Agancsos Aurél végigkísér Vác belvárosának legszebb kulturális nevezetességein. A séta során rejtélyes feladatokat kell megoldani, miközben izgalmas történetek bukkannak a felszínre. Ajánljuk egyedül, baráti társasággal vagy családdal sétálni. A vezetőfüzet innen tölthető le.

2. Kincskereső térképek

Két kincskereső ösvény vezetőfüzet Vác természeti és kulturális értékeiről. Bővebb információ ezen a linken található.

„Vidám varázslatok Vác városában” című kincskereső ösvényünk Vác városának kulturális és természeti szépségeit fűzi csokorba. A kincskeresőt erről a linkről lehet letölteni.

„Váci kő-kereső kincskereső” című geológiai kincskereső útvonalán Vác legszebb – falakba, kapuívekbe, lábazatokba és kerékvetőkbe épített – kőzetei mesélnek nekünk. A kincskeresőt erről a linkről lehet letölteni.