KEHOP 5.4.1. pályázat

Kiadványok diákoknak

Nyomtatott kiadványok:

1. Egylapos terepi határozók – könnyű, színes, laminált határozókulcs öt témában.

Nyomhatározó I. – Lábnyomok

A kétoldalas határozó alapján 24 emlősfaj (nemzetség) láb- illetve patanyoma között igazodhatsz el. Ezen a linken tudod megrendelni.

Nyomhatározó II. – Ürülékek

A kétoldalas laminált lap segítségével beazonosíthatod a hazai erdőkben megtalálható ürülékeket, a gímszarvasétól a nyusztén át a hiúzéig. Megrendelhető a linken.

Fa- és cserjehatározó – Börzsöny (Északi-Középhegység)

A Börzsönyben megtalálható 37 fa- és cserjefaj (nemzetség) között segít eligazodni, elsősorban levelük alapján. Megrendelhető a linken. 

Fák és cserjék terméshatározója – Börzsöny (Északi-Középhegység)

A laminált, kétoldalas terepi határozóval 36 fa- és cserjefaj (nemzetség) termését ismerheted fel.. Megrendelhető a linken.

Csillagtérkép

Laminált terepi csillagkép határozó, a Magyarországról látható csillagképekről, évszakok szerint. Megrendelhető a linken.

2. Az üveghegyen is túl… van egy hely, ahol az emberek nem szemetelnek

KISVIDRA kalandjai – színes foglalkoztató füzet a szelektív hulladékgyűjtésről és újrahasznosításról alsó tagozatos diákoknak. Bővebben itt olvashatsz róla, és meg is rendelheted.

 

Online tartalmak:

1. „Vigyázat, valóság!”

Szeretnél az okostelefonodon vagy a számítógépen érdekes feladatokat megoldani két Tik-tok oldal megnézése között? Ezen a honlapon izgalmas feladatsorokat, ún. web-quest-eket, találsz fenntarthatósággal kapcsolatban. Öt témakörbe csoportosítottuk neked, hogy könnyebb legyen eligazodni. A honlapot ezen a linken tudod betölteni.

2. Változtass a történeten!

Ezen a honlapon digitális történeteket nézhetsz meg, amelyeket hozzád hasonló diákok készítettek öt országban. Mindenki azt meséli el, mit tesz, vagy kellene tenni a klímaváltozással kapcsolatban. Ha te is szeretnél ilyeneket készíteni, mutasd meg tanárodnak ezt az oldalt!

3. Váci Kincsvadászat – avagy szarvas kísérettel a kisvárosban

Agancsos Aurél végigkísér Vác belvárosának legszebb kulturális nevezetességein. A séta során rejtélyes feladatokat kell megoldanod, miközben izgalmas történetek bukkannak a felszínre. A vezetőfüzet innen tölthető le.

4. Kincskereső térképek

Két kincskereső ösvény vezetőfüzet Vác természeti és kulturális értékeiről. Bővebb információ ezen a linken található.

„Vidám varázslatok Vác városában” című kincskereső ösvényünk Vác városának kulturális és természeti szépségeit fűzi csokorba. A kincskeresőt erről a linkről lehet letölteni.

„Váci kő-kereső kincskereső” című geológiai kincskereső útvonalán Vác legszebb – falakba, kapuívekbe, lábazatokba és kerékvetőkbe épített – kőzetei mesélnek nekünk. A kincskeresőt erről a linkről lehet letölteni.