KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

„Tanuljunk a természettől!” BioLearn projektzáró konferencia – beszámoló

 

A konferencián több mint 30 érdeklődő vett részt az oktatás különböző területeiről – egyetemi és főiskolai hallgatók és oktatók, gyakorló pedagógusok és döntéshozók. Többen eljöttek azok közül is, akik részt vettek a projekt egyes tevékenységeiben – a kidolgozott modulok kipróbálásában, a Hollandiába szervezett tanulmányúton vagy a 30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzésen.

A képhez tartozó alt jellemző üres; BL_konf_1.jpg a fájlnév

Már a konferencia elején igyekeztünk bemutatni a részvevőknek a biomimikri inspiráló világát néhány olyan példával, amit az emberiség tudatosan lesett el a természettől és egyben segítenek abban, hogy fenntarthatóan éljünk a bolygónkon.

Ezt követően a projekt egyes tevékenységeit vettük végig, amiben segítettek a jelenlévők közül azok, akik részt vettek ezeken. Majd felvillantottuk a biomimikri alapvető módszereit és az oktatásban való alkalmazásának lehetőségeit.

Az állatkert munkatársainak bemutatója következett: Demjén Zsófia előadásában fantasztikus képekkel illusztrálva azt láthattuk, mi mindent tanultunk az ízeltlábúaktól; majd Szabon Márta gyakorlati feladatokat is adott a résztvevőknek. Adott szempontok szerint kellett élőlényeket keresni az állatkertben, majd állatok vagy „állati alkatrészek” különleges tulajdonságait felfedezni.

Délután a projekt honlapján található oktatóanyagot mutattuk be, majd pár gyakorlatot ki is próbáltunk a résztvevőkkel. Végül azt beszéltük meg, hogy ki hogyan és hol tudja majd használni (illetve hol használja már) az oktatóanyagot.