KEHOP 5.4.1. pályázat

Kismagos

Erdei iskola, oktatóközpont és szállás a Börzsöny kapujában…

Környezeti nevelés

Természetfürkész programok óvodásoktól a pedagógusokig…

Ökoturizmus

Élménygazdag túrák összhangban a természettel…

Virágzó vidékért

Helyi kézműves termékek, tájértékek, tegyünk a vidékért…

Magosfa kiadványok

Terepi határozók, pedagógus kiadványok, ökoturisztikai kiadványok…

Fogyasztó túra – modul teszt Magyarországon

Sikeresen teszteltük a tudatos fogyasztásról, vásárlásról és helyi termékekről szóló oktatási modulunkat.

A modult, melynek teljes neve „Fogyasztó túra, avagy mivel etetnek valójában?” a Magosfa Alapítvány dolgozta ki.

A modult április 13-án a váci Karolina Katolikus Iskola 7.a osztályával próbáltuk ki. Első nap a modul első két leckéjét vettük végig. A tanulók ebédszünet előtt lelkesen és tevőlegesen vettek részt a joghurtkóstoló feladatban. Érdekes vita alakult ki a „Milyen háztartási gépeket használsz otthon?” kérdés körül. A váci városi környezetben élő és a faluról jött tanulóknak más volt a tapasztalatuk nézőpontjuk.

DSCN4205

A második napon megbeszélést tartottunk arról, hogy mi is az a helyi termék. Ezután a diákoknak rövid kampánybeszédet kellet írniuk és reklámposztert készíteniük a Riska tehenészet és a Koca farm termékei, Csalamádé gazda kertjének termése és Bözsi néni lekvárfőzője számára. Végül részt vettünk a 10 kilométeres partin, ahol kóstolót tartottunk helyi termékekből, és a helyi termékeket összehasonlítottuk nagyüzemi élelmiszeripari és instant ételekkel. Senki sem távozott éhesen a partiról, és a helyi termékeket szemmel láthatóan finomabbnak találta mindenki.

DSCN4209

A sikeres kipróbálás után egyes feladatokat javítottunk és átalakítottunk, hogy jobban illeszkedjenek a tanóra időkeretébe.

Nézd meg a képgalériát az eseményről!